page contents
 

Streaming Event for Morten Nygård

Tidligere i år gjennomførte vi en stream for Morten Nygård i Nittedal Kulturhus, også kaldt Flammen. Første møtet vårt var hjemme hos han, for å diskutere hva som måtte til for å realisere målet med konferansen sin.


Bilde fra stuen til Morten;


Første treffet vårt i Flammen gikk vi igjennom planen til streamen, og hvordan vi skulle løse tiltakene og utfordringene vi stod ovenfor. Vi skulle nemlig bruke en toveis kommunikasjon, der seere hjemme skulle kunne dukke opp på storskjermen og føre en samtale med Morten.


Etter flere tester kom vi endelig på løsningen. Jeg og kameraet mitt måtte fungere som et webkamera. Det vil si at jeg måtte bevege meg foran skjermen slik at Morten kunne snakke direkte inn til kamera og oppnå "blikkontakt".


Men det å flytte på et stativ med et tungt kamera på, vet nok alle at det ikke holder for å skape en dynamisk flyt i bildene.


Derfor festet jeg kameraet mitt på en Ronin-M for optimal stabilisering igjennom live-sendingen. - En ting er kamerautstyr og teknikker, men det er ikke verdt noe uten dyktige fagfolk. Derfor ble Amalie Karijord Stokke og kjæresten Chico Mphamba med bak kamera. Og som ansvar for klipp var Stig Kasper og Jan Eldar på lyd. Alle disse fantastiske fagpersonen hadde ansvaret for at alt gikk så bra som det gjorde.Bilder tatt av André Katombe