page contents
 

Norges første Vinter Pilegrim 2020

Dette er en oppsummering av en dokumentar som brått måtte avsluttes på grunn av pandemien. Jeg vil gjerne fortelle dere hva jeg opplevde på reisen vår, slik at denne historien ikke forsvinner for godt.


Synopsis av dokumentaren; "Jeg møter Morten Nygård på hans travle restaurant i Oslo sentrum høsten 2019. Han forteller om en hverdag hvor mobilen ringer i ett sett og om hvordan det er å overse og ta vare på sine ansatte. Alt går i ett og det oppleves hektisk og krevende. Men han virker rolig og fattet, hvor finner han roen og overskuddet? Morten forteller at han bor ute i skogen og bruker naturen hver eneste dag for å finne overskuddet han bærer med seg gjennom hverdagen. Drømmen og hans ønske er å utforske hva som vil skje når han er i naturen over en lengre periode uten den vante bruken av mobil og Internett. Det er derfor jeg er her, for å dokumentere denne reisen. Spørsmålet og problemstillingen som skal dokumenteres er; hva skjer med når han som Vinter Pilegrim går fra Oslo til Trondheim på 30 døgn uten teknologi.


EN DOKUMENTAR SOM FORMES MED SEERNE


I et slikt omfattende prosjekt er det fort lett for utenforstående å ikke forstå alt av forarbeidet som måtte legges ned, for å gjennomføre Pilegrimsreisen.


Vi startet med å planlegge reisen hjemme hos Morten Nygård, som bor ute i skogen. For å reise fra Oslo til Trondheim uten teknologi, er det viktig å visualisere seg reisen før en faktisk starter.


Stig Kasper, som